arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube tiktok subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Kundvagn


Såsprocessen

THE SAUCE PROCESS - Freaky Sauces

"How to make Hot Sauce?" - Jag vet inte hur många gånger jag har googlat det. Även om jag hade en idé om komponenterna och tillagningen kunde jag aldrig föreställa mig hur komplex processen skulle bli.

Efter att ha läst otaligt många kulinariska böcker, recept och bingeat YouTube-videor var jag redo att göra min första sås. Jag skapade den första batchen av Saffron & Rose... som var dålig. Du kunde känna att såsen hade något, men samtidigt saknade den allt. Mer läsning och försök, tillsats av kryddor och arbete med proportioner utvecklade såsen sakta. Sedan lärde jag mig att fermentera chili.

Fermentering är en konst i sig. Mängden salt, tid, valet av behållare, hela chilifrukter i saltlag eller mosade chilifrukter i salt. Jag provade alla metoder och vid ett tillfälle kändes det som att min lilla etta också höll på att fermenteras.

Att skapa en sås (eller vilken produkt som helst) hemma är en sak, att göra det i en industriell skala är en helt annan femma. Efter ett helt år av oändliga tester och konstanta hjärnspöken var såsen klar.

Äntligen är jag redo att dela såsarna med er.

// Behrang Bandali - Grundare