arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube tiktok subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Kundvagn


Varför vi heter Freaky Sauces

THE MEANING BEHIND THE NAME - Freaky Sauces

Ordet "Freaky" kan tolkas på många olika sätt. Jag associerar detta med min barndom.

Att födas i Sverige som barn till iranska invandrare fick mig att känna mig annorlunda jämfört med mina vänner. Känslan att inte höra hemma hade jag svårt att bli av med. När jag reste till Iran för att besöka släkten trodde jag att känslan av att inte höra hemma skulle försvinna. Men så snart jag öppnade min mun för att prata insåg jag att jag inte hörde hemma där heller. Att vara fast mellan två kulturer fick mig att känna mig som en outsider, som en "freak".

Tack och lov har jag med åren lyckats omvandla den känslan till något positivt. Att vara annorlunda är att vara unik. Jag vill hellre vara en "freak" än normal. Det är andan som Freaky Sauces bygger på. Vi tror på att fira kulturella skillnader.

Jag är mycket stolt över att våra första två såser, Saffran & Rose och Lingon & Blueberrry, omfamnar de två kulturella dragpunkterna som formade min barndom.

// Behrang Bandali - Grundare